Det är en märklig känsla att passera skogen som undgick den stora branden 2014 och sedan komma ut på det vidsträckta brandhärjade området där tallarna står kala och svarta!  
En del av det stora brandområdet är idag naturreservatet Hällskogsbrännan där skogen ska få återhämta sig av egen kraft. Allt eftersom kommer träden på Hällskogsbrännan att växa upp igen och en biologisk mångfald utvecklas bland döda och nya träd. Det är spännande att tänka sig att jag kan komma tillbaka hit om tio år och se hur det ser ut då!

Hällskogsbrännan är mycket besöksvänlig med intressanta informationsskyltar, utsiktstorn och olika vandringsleder av varierande längd. Jag fastnade för Geologistigen där du får närkontakt med de brända tallarna och kan leta efter svampar och annat spännande som t.ex. klapperstensfält! Jag provade även Hällstigen (?), en bred grusad stig med informationsskyltar och frågor som kan aktivera de mindre i sällskapet.

I Västerfärnebo, inte långt från infarten mot Hällskogsbrännan, ligger Fiket Västerfärnebo där du kan köpa färska bullar eller något annat gott till utflykten :). Du kan förståss även fika på plats (går att sitta utomhus). 
Invid Gammelgården finner du turistinformation.

Församlingsgården i Västerfärnebo